Brandt Kaarsen

Duurzame kaarsen, gemaakt van soja?
Ik had er eerlijk gezegd nog niet eerder van gehoord, maar kwam een aantal jaar geleden tot de ontdekking dat ze bestaan! En gewoon gemaakt door een heel tof én Nederlands bedrijf!

Giselle is de eigenaresse van kaarsenmakerij Brandt, een bedrijf dat vegan kaarsen maakt van sojawas.

Nieuwsgierig hoe ze dat precies doet?
Lees snel verder...


Duurzaam

Home & Living

 

Online

| Webshop
www.brandtkaarsen.nl

| Instagram
www.instagram.com/

brandtkaarsen

| Facebook
www.facebook.com/

brandtkaarsen

 

Offline

Kanaal30
Kanaalweg 30
3526 KM Utrecht

 

Contact

info@brandtkaarsen.nl

 

Waar komt het idee vandaan...

Brandt heeft zijn oorsprong te danken aan een cadeau dat Giselle in 2015 kreeg van een vriendin: Een kaars, handgemaakt, welke helemaal overkwam uit de Verenigde Staten.
Het enthousiasme van haar vriendin over het ambacht en de natuurlijke geuren werkte aanstekelijk. Zo aanstekelijk zelfs dat Giselle besloot om, tijdens het wisselen van banen, de kaarsenstudio in New York hulp te bieden. Hier leerde zij de waardevolle ambacht achter het maken van de kaarsen en anderhalf jaar startte ze haar eigen kaarsenmakerij met haar eigen sojakaarsen.

Het doel van Brandt is om een kaarsen te maken die qua design toegankelijk zijn voor vele interieurstijlen en herkenbare geuren draagt. Brandt biedt daarnaast een veganistisch, toegankelijk alternatief voor de ‘normale’ geurkaars met paraffine en stearine.

“Wij hebben zorg voor de ambacht van het oude vak en een focus op duurzaamheid.”

Duurzaam...

Yes! De vegan kaarsen worden met de hand gegoten uit sojawas, afkomstig van de olie uit sojabonen. Dat winnen van olie is een proces waar veel tijd in gaat zitten: De bonen worden geteeld, schoongemaakt, geplet, geschild en in vlokken gerold, en dat alles op een agrarische duurzame manier. Maar dat is het meer dan waard. De kaarsen bevatten niets dierlijks! Daarnaast worden de overblijfselen van dit proces gebruikt als voer voor dieren. De lonten zijn lood- en zinkvrij en gemaakt van natuurlijke katoenen platte draden welke zijn verweven met papier draden.

“Duurzaamheid draait voor ons om bewustwording. Wij willen door gebruik te maken van natuurlijke en milieuvriendelijke materialen onze ecologische voetafdruk minimaliseren. Waardering staat voorop en hergebruik wordt gestimuleerd.”

Hoe VED is dat...

Bestellen kan eigenlijk heel eenvoudig via de webshop; www.brandtkaarsen.nl >>
Echter zijn Giselle’s kaarsen inmiddels in een tal aan verschillende winkels te verkrijgen (binnen én buiten Nederland!).
Benieuwd waar precies? Check dan alle ‘brandtplekken’ hier!

De volledige productie vindt plaats in Giselle’s eigen studio in Utrecht. Hier wordt elke kaars met liefde gegoten. Kaarsje op? Breng dan jouw Brandt glas terug naar de studio in Utrecht om het een nieuw bestaan te geven. Of bestel een speciale refill, zonder omhulsel, zodat je glaasje een tweede (derde, vierde, vijfde) leven krijgt.