It's OOAK

Stropdassen associeerde ik nooit met duurzaamheid (wie wel?), totdat Willemijn haar bedrijfje It’s OOAK aanmeldde voor een plekje op de site.

 

Haar unieke én duurzame haaraccessoires zijn namelijk gemaakt van ‘afgedankte’ stropdassen!
Absoluut duurzame haarmode dus :-).

 

Meer hierover weten?
Lees dan vooral verder :-).

 

Fashion

 

 

Online

Webshop
www.itsooak.nl

Instagram

https://www.instagram.com/itsooak/

 

Contact

hello@itsooak.nk

 

 

 

De eigenaresse van dit duurzame bedrijfje is de Brabantse Willemijn: Woonachtig in Den Haag, kan absoluut niet stilzitten en werkt inmiddels fulltime aan haar eigen collectie One Of A Kind haaraccessoires, portemonnees en hoezen voor o.a. je laptop of tablet. Stuk voor stuk gemaakt van preloved stropdassen.

 

De afkorting OOAK staat voor ‘One Of A Kind’, en dat is alles wat ze maakt zeker! Waar de meeste producten eerst worden bedacht voordat er gezocht wordt naar de juiste materialen doet It’s OOAK dat nét even anders.

“We geven materialen die nog fantastisch, mooi en bruikbaar zijn een tweede leven in een nieuw jasje. Onze producten worden namelijk gemaakt van stropdassen met al een heel leven achter de rug.”

Het (niet zo geheime) geheime ingrediënt is dus de stropdas! Waar ze vroeger niet weg te denken waren moet je tegenwoordig goed zoeken om er nog een te spotten. Van al die vergeten stropdassen maakt Willemijn dus weer nieuwe items voor in je haar, in je hand of in je tas!

“De kleine hoeveelheid stof in altijd dezelfde specifieke vorm vinden we misschien nog wel het leukste aan de stropdas. Doordat we beperkt zijn in materiaal is het mogelijk echt ‘one of a kind’ producten te maken terwijl we ‘afval’ een tweede (of misschien wel derde) leven geven. Uniek én duurzaam, speciaal voor jou dus.”

Duurzaam dus he?

Yup! Wat is er nou duurzamer dan een product dat niet meer gebruikt wordt, een tweede leven geven.

“Mijn bedrijfje is duurzaam omdat ik afgedankte stropdassen een nieuw leven geef. Het model of de print kan dan wel ‘uit de mode’ zijn, in een andere vorm kan het opeens wel weer heel bruikbaar zijn.”

 

Producten van It's OOAK hebben?

Je vindt al Willemijns haaraccessoires terug via haar shop: www.itsooak.nl.