Zwolle | De leukste plekjes in Zwolle

Gepubliceerd op 17 januari 2023 om 17:00

Er kan natuurlijk niet een super leuke blog ontbreken over de beste plekjes in Zwolle. Het stadje waar ik vlakbij woon! Zwolle heeft een karakteristiek centrum, met tentjes waar je heerlijk kunt genieten van een borreltje of een hapje eten, maar ook super leuke winkeltjes die je echt even een bezoekje wilt brengen. Dus, lees snel verder als jij binnenkort een dagje Zwolle op de planning hebt staan!

It’s shopping time!

In Zwolle vind je super veel leuke winkels. Uiteraard de ‘grote’ winkels, maar er zijn ook genoeg kleinere pareltjes te vinden, die je zeker even een bezoekje wilt brengen. We hebben ze speciaal voor jou op een rijtje gezet. 

 

Moonloft

Een té leuke conceptstore met de mooiste artikelen voor in huis. Hou jij van woonaccessoires en ben jij gek op mooie spulletjes? Dan kan je deze winkel echt niet overslaan!

En weetje wat helemaal leuk is? Naast een winkel vol pareltjes voor in je huis, is er ook nog een winkel met de meest schattige spullen voor baby’s! Deze twee winkels vind je dan ook tegenover elkaar in de binnenstad!

 

Spoelstraat 32, Zwolle

Moonloft Conceptstore Zwolle

Moony Collections

Dit leuke boetiekje verdient ook een bezoekje. Wekelijks wordt de collectie aangevuld met nieuwe items, waardoor je vrijwel altijd iets nieuws ziet (en dus heel vaak heen kunt). Twee vriendinnen hebben naast de webshop nu ook een fysieke winkel, waarin ze je graag helpen zoeken naar de perfecte outfit. Je vindt hier super trendy kleding, maar ook items die tijdloos zijn. In de winkel niet geslaagd? Dan kun je dus altijd even rondneuzen op de webshop, want daar staat nog veel meer op!

 

Roggestraat 13, Zwolle

Moony Collections Zwolle

Van der Velde Boeken 

Het is dan misschien niet een klein, schattig winkeltje met bijzondere artikelen, maar het is zekere een bezoekje waard! In een prachtig oud kerkgebouw zitten een boekhandel gevestigd, Van der Velde Boeken. De locatie is niet alleen prachtig, maar je kunt er ook uren rondstruinen. Ben jij iemand die van lezen en ontdekken houdt? Dan is deze plek voor jou zeker een bezoekje waard. En naast verdiepingen vol met boeken, hebben ze ook nog een brasserie en leescafé. 

 

Achter de Broeren 1-3, Zwolle

Van der Velde boekhandel Zwolle

Engel Winkelcafé

Nog zo’n tof adresje om zeker even langs te gaan is Engel Winkelcafé. En de naam zegt het al, naast een winkel met een klein assortiment producten, is er ook een café in te vinden waar je kunt genieten van een hapje en een drankje. Het wisselende assortiment wordt gekenmerkt door de goede achtergrond. Alle producten zijn uniek, fairtrade en vaak handgemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hier vind je dus zeker weten een origineel cadeau, of gewoon iets voor jezelf natuurlijk!

 

Sassenstraat 11, Zwolle

Engel Winkelcafe Zwolle

Hungry!? Ga dan vooral even naar één (of allemaal) van deze tentjes! Want tijdens het shoppen moet de maag natuurlijk wel goed gevuld blijven en dat doe je het liefst in de leukste tentjes van Zwolle. 

 

Bij Hartje Zwolle

Ben jij iemand die niet zo goed is in het maken van keuzes? En helemaal als het aankomt op het kiezen van jouw lunch (of coffeebreak)? Dan is Bij Hartje Zwolle voor jou echt een place to be! Met de all-day brunch kun je uit allerlei heerlijke kleine gerechtjes kiezen, waardoor je niet maar één gerechtje hoeft te kiezen. WE LOVE THAT! Van zoetigheden, tot heerlijke mini broodjes of kleine warme gerechtjes. Er is echt voor iedereen wel iets te vinden!

 

Burgemeester Drijbersingel 67, Zwolle

BIj Hartje Zwolle Lunchroom

Anne & Max

Bij Anne & Max begeef je je in een huiskamer, maar dan midden in het centrum van Zwolle. In een mooi pand met grote ramen, veel ruimte en gezellige hoekjes vind je één van de leukste coffee café’s van Zwolle. Op de fijne stoeltjes en knusse bankjes kun je genieten van heerlijke huisgemaakt en biologische lekkernijen. Van ontbijtplanken tot smoothie bowls, maar ook heerlijke broodjes en salades staan op het menu. En ook de vegetariërs en veganisten onder ons, kunnen hier heel fijn genieten van wat te eten!

 

Sassenstraat 39, Zwolle

Anne & Max Coffee Cafe Zwolle

Wanna Waffle

Voor een bijzondere ervaring moet je bij Wanna Waffle zijn. Hier vind je de meest lekkere wafels als ontbijt of lunch. En voor wie denkt dat wafels zoet zijn, die heeft het mis! Met speciaal hartig beslag en niet-zoete ingrediënten is er ook voor de niet-zoetekauwen onder ons genoeg te vinden. Er wordt zoveel mogelijk gewerkt met regionale producten en alles wordt met heel veel passie en ambacht voor je bereid. 

 

Sassenstraat 3

Corners Cake

Are you in for something sweet? Dan moet je echt bij Corners Cake zijn (en yess, ook deze is te vinden in de Sassenstraat). Alleen het pand waarin het gevestigd zit is al heerlijk zoet om te zien en je krijgt alleen maar meer trek in iets lekkers als je ziet wat je er allemaal kunt krijgen. Gelukkig voor de mensen onder ons die iets meer houden van hartig, ook daarvoor kun je hier prima terecht!

 

Sassenstraat 20, Zwolle 

Laat je weten wat je van Zwolle vond? En ook zeker even een reactie achter laten als jij denkt dat er écht een hotspot ontbreekt in dit lijstje! 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.