Haarlem | De leukste 'kleine' winkeltjes in Haarlem

Gepubliceerd op 18 augustus 2022 om 08:20

Een post met de leukste winkels in de Gouden Straatjes van Haarlem, mijn favoriete stad, kan natuurlijk niet ontbreken op de site. Haarlem zit niet alleen vol met leuke tentjes om te borrelen en eten, maar ook voor het shoppen zit je hier helemaal goed! Nieuwsgierig naar mijn favoriete adresjes? Lees dan lekker verder :-).

DRIFTER.

Favorietje van veel vriendinnen en daarmee meer dan de moeite waard om even langs te gaan! Drifter is te vinden op de hoek van de gierstraat en botermarkt – terrasjes! – en is niet alleen een plek om je nieuwste outfit te scoren. Je kan hier namelijk ook een sterke bak koffie halen en in de hoek van de winkel werken, lezen, kletsen of gewoon chillen.

Adres: Gierstraat 2, 2011 GD te Haarlem
Niet in de buurt? Online vind je Drifter hier terug.

 

OTTOMANIA

Eén van de eerste plekjes waar je de – oh zo fijne – hamamdoeken vinden kon was Ottomania. Sinds 2001 kan je hier verder terecht voor een unieke collectie interieur- en gebruiksvoorwerpen afkomstig uit gebieden van het voormalige Ottomaanse Rijk. De meeste producten worden op ambachtelijke wijze en met de hand gemaakt. Naast producten uit het voormalig Ottomaanse Rijk vind je bij Ottomania ook producten terug die zijn ontworpen door de eigenaren, uiteraard geïnspireerd door de Ottomaanse vormgeving.

Niet in de buurt van Haarlem, maar wel op zoek naar een mooie hamamdoek? Ga dan even naar hun webshop

Adres: Warmoesstraat 22, 2011 HP te Haarlem

ATELIER 8.

In een klein zijstraatje – en naast de Haarlemse stadsbibliotheek – vind je een oude timmerwerkplaats terug die plaats biedt aan deze onwijs leuke winkel. Bij Atelier 8 kan je terecht voor mooie meubels en woonaccessoires, maar daarnaast zijn hier – uit eigen atelier – ook leren tassen, leren kussens, leren plankdragers en stoere leren handvatten te koop.

Adres: Gasthuisstraat 34, 2011 XP te Haarlem

 

OLIVIA & KATE.

Een favoriete winkel van m’n zusje, die hier echt (ondanks de grote) uren kan rondzwerven :-). Je vindt in deze boutique onder andere dameskleding, maar nog heel veel ander moois, zoals notitieboekjes, sieraden, kussens, kaartjes en meer. Olivia & Kate is te vinden op het hoekje van de Anegang en de Kleine Houtstraat, naast de Dille & Kamille.

Adres: Anegang 48, 2011 HS te Haarlem
Shop je liever online? Dan kun je op de webshop van Olivia & Kate ook heel goed terecht!

NYHAVN.

Zoals gezegd vind je met name in de Koningstraat een aantal gave lifestyle- en interieur winkels terug. Eén daarvan is conceptstore NYHAVN. In deze winkel vind je veel duurzame en fair trade producten van voornamelijk lokale ontwerpers, maar soms ook van ver. Naast mooie spullen kan je in hier ook een goede kop koffie, sapje of een lekker hapje halen en oppeuzelen op één van de zachte fauteuils. Weetje: Nyhavn is een district in de stad Kopenhagen, hoofdstad van Denemarken.

Adres: Koningstraat 15, 2011 TB te Haarlem
NYHAVN is ook online te vinden via deze site.

 

NUMBER NINE.

De Kleine Houtstraat is langzamerhand m’n favoriete straatje van Haarlem aan het worden, denk ik.. Hier vind je heel vele kleinere winkeltjes terug, waaronder kledingwinkel en conceptstore Number Nine. Het assortiment bevalt lekker veel, fijne Scandinavische merken, zoals Minimum, Kronstadt, Rains en FERM living. Én het Nederlandse A-dam, waarover ik eerder schreef ik m’n blog over duurzame zwemkleding.

Adres: Kleine Houtstraat 9, 2011 DD te Haarlem
Ook te vinden op de Kruisstraat 34-36.

 

STIJLLOODS.

De STIJLLOODS is een tweedehandswinkel met kleding en lifestyle. Ook hier heb je een uitgebreide keus in vintage mode, maar ook interieur accessoires en trendy meubelen. De loods, die je net buiten het echte centrum vindt, is ruim, fris en overzichtelijk en bomvol leuke dingen! Dagelijks komen er nieuwe spullen binnen.

Adres: Nassaulaan 40, 2011 PD te Haarlem

 

KLOFFIE.

Welke Haarlemmer kent Kloffie niet? Deze winkel opende haar deuren en was binnen no-time een hit in Haarlem. De winkel straalt eigenaar Michels lifestyle uit en dankzij zijn gezellige en ontspannen team voel je je in deze winkel snel thuis. Leuk te weten is dat Kloffie in 2015 de Dutch Retail Experience Award voor meest innovatieve winkel heeft gewonnen.

Adres: Kruisstraat 6, 2011 PX te Haarlem
Shop je liever online? Check dan Kloffie’s webshop via deze link.

EKSTER & JAY.

Sinds 2015 kun je bij Ekster & Jay terecht voor je Scandinavische interieurspullen. De eigenaren hebben een passie voor mooie kussens, karaffen, servies en – prominent aanwezig in de winkel – verlichting! Net als de ekster verzamelen zij hun favorieten bij elkaar en daardoor kan jij je hart ophalen in deze toffe winkel.

Adres: Gierstraat 10, 2011 GD te Haarlem
Online vind je deze winkel ook hier terug.

 

BIJ JASMIJN

Iets uit de richting, maar zeker de moeite waard is de winkel Bij Jasmijn. Sinds 2017 is deze woonwinkel geopend aan de Zijlweg, het verlengde van de Zijlstaat (één van de Gouden Straatjes). Bij Bij Jasmijn vind je allerlei leuke accessoires voor in huis: opgezette insecten, glasbollen, fotoboeken voor op je koffietafel, servies, zeepjes en geurkaarsen. Ga je toch al die kant uit? Loop dan ook even bij de winkel ernaast naar binnen: een schitterende bloemenwinkel van dezelfde eigenaresse. Zo sla je twee winkels in één klap ;-)!

Adres: Zijlweg 44Z, 2013 DJ te Haarlem

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.